De eeuwige strijd: Netflix versus Videoland

Blog De eeuwige strijd: Netflix versus Videoland

Met zijn opkomst had Netflix er een concurrent bij: Videoland en Netflix zijn de twee grootste spelers in Nederland op het gebied van de streamingdiensten. Tussen deze twee diensten zitten veel verschillen, maar ook wat overeenkomsten. Welke kies jij? Hieronder lees je het aanbod en de verschillen tussen Netflix en Videoland. 

Netflix

Deze dienst is natuurlijk bij iedereen bekend, maar we lichten het toch nog even toe: Nederlands’ grootste streamingsdienst, binnen een klik op de knop jouw favoriete film kijken en series bingewatchen tot je erbij in slaap valt. 

Het aanbod

Er zijn genoeg films, series en docu’s te vinden op Netflix. Elke week verschijnen er wel weer een paar goede films en een aantal series. Omdat Netflix ook lokale series maakt en aanbiedt over de hele wereld, heb je niet alleen maar Engelstalige series. Denk hierbij aan Vis-à-Vis en The Rain die menig andere series doen overtreffen. Doordat de streamingdienst over de hele wereld beschikbaar is, is er een groot budget. Hiermee kan Netflix veel rechten kopen van verschillende films en bekende series. Hier zweeft ook een nadeel aan: de rechten kunnen verlopen. Voor Netflix heb je een maandabonnement vanaf 7,99 euro per maand.

Videoland

Ook niet te missen in de streamingwereld: Videoland. Een Nederlandse dienst die net als Netflix veel films en series biedt. Bovendien kun je hierop je favoriete RTL-programma’s vooruitkijken of terugkijken zodat je niet meer lang hoeft te wachten op een nieuwe aflevering. 

Het aanbod

Net zoals Netflix maakt Videoland haar eigen series en documentaires. Videoland maakt onder andere speciale edities van televisieseries: denk hierbij aan Expeditie Robinson en Temptation Island die alleen te zien zijn op Videoland. Ook maakt de streamingdienst haar eigen content: zonder discussie is Mocro Maffia de meest bekende serie van Videoland. Voor Videoland heb je al een maandabonnement vanaf 4,99 per maand. 

Welke kies jij?

Op beide streamingdiensten kun je films, documentaires en series kijken. Het aanbod van Netflix is misschien wat groter, maar op Videoland kun je onder andere RTL-series vooruitkijken of terugkijken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een abonnement op beide diensten te nemen. ;)

Recente berichten