Wil jij leren programmeren? Volg dan deze vijf tips!

Blog Wil jij leren programmeren? Volg dan deze vijf tips!

Op dit moment is er een grote vraag naar programmeurs. Als programmeur ben je namelijk enorm waardevol en het is natuurlijk ontzettend leuk om mooie dingen te kunnen maken. Klinkt ingewikkeld? Is het niet! Je kunt het zelfs jezelf aanleren als je een computer hebt en genoeg vrije tijd. Heb je dit? Check! Dan kunnen wij jou verder helpen. Wil jij hierover meer weten? Lees dan gauw verder.

Tip 1: Kies je doel

Zorg dat je een doel voor ogen hebt. Waarom wil jij leren programmeren en coderen? Er zijn veel manieren om te coderen voor verschillende doelen. Kies wat je wil gaan maken, bijvoorbeeld een website of een app. Als je zonder doel aan het programmeren begint, zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Als je een doel voor ogen hebt, kun je terecht bij verschillende websites zoals Google in Education of Switch. 

Tip 2: Programmeertaal

Er zijn verschillende programmeertalen. Dit is een formele taal waarin de opdrachten worden beschreven die jouw computer moeten uitvoeren. Met het kiezen hiervan maak je niet gauw een fout. Er zijn wel twee punten waar je rekening mee moet houden: de moeilijkheidsgraad en het doel wat je in tip 1 hebt bepaald. 

Tip 3: Overhaast jezelf niet

Start bij het begin. Logisch, maar stort jezelf niet zomaar in het diepe als je begint. Het komt namelijk voor dat je dan het overzicht volledig kwijt zult zijn. Verdeel je project in verschillende, kleine stappen en maak een to-do-lijst om overzicht te creëren. Bij deze projecten is geduld hebben een must.

Tip 4: Gebruik een app voor kinderen

Op dit moment zijn er veel kinderen die leren coderen. Dit is handig, zodat zij over een aantal jaar nog meer kunnen dan wij. Hiervoor gebruiken zij apps, die alles duidelijk uitleggen en daarvoor geen dure woorden gebruiken. 

Tip 5: Games

Spelenderwijs leren: een bekend fenomeen en het werkt ontzettend goed. Een optie is om een game zelf te maken of je kunt ervoor kiezen om een game te kiezen waarbij het coderen gemakkelijk wordt uitgelegd én waarbij je het zelf kunt toepassen.  

Recente berichten